Linking our experience to your strategy
Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Snack Connection probeert samen met haar klanten en leveranciers een bijdrage te leveren aan een gezonde en duurzame samenleving. Wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid en hebben op dit gebied de afgelopen jaren de nodige stappen gezet.

UTZ

Snack Connection beschikt over een UTZ mass balance certificering en is dan ook in staat (op verzoek) chocolade en hazelnoten met het UTZ certified keurmerk te leveren. UTZ is een programma dat zich richt op het verbeteren van de landbouwcondities, het verbeteren van sociale voorzieningen van werknemers, de economische vooruitgang van boeren en transparantie van de productiekosten.

utz.jpg

Fairtrade

Snack Connection beschikt over de certificering die het mogelijk maakt om Fairtrade producten te leveren. Het Fairtrade Max Havelaar keurmerk garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel. Boeren en telers hebben een eerlijk loon gekregen en met hun rechten en gezondheid is goed omgegaan.

max-havelaar.png

Biologisch

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt deze regels en in Nederland ziet toezichthouder Skal biocontrole er op toe dat deze regels worden nageleefd door de bio-ondernemers. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook echt biologisch is.

Snack Connection is sinds 26 april 2017 BIO-gecertificeerd en mag in die hoedanigheid biologische producten leveren.