Linking our experience to your strategy
Gimv investeert in Snack Connection

Vrijdag 7 juli 2017

Gimv kondigt vandaag een investering aan in Snack Connection. Het Nederlandse bedrijf richt zich op het inkopen, bewerken, mengen en verpakken van noten en aanverwante artikelen.

Opgericht in 2010 door Perry van Otterloo (algemeen directeur) en Rens van Oostrum (financieel directeur) levert Snack Connection private label-oplossingen voor de Europese retail- en B2B-markt. Snack Connection beschikt over twee moderne productielocaties in Giessen en Bergschenhoek (NL) en telt ruim 100 medewerkers. Met haar brede aanbod van o.a. noten, pitten en zaden biedt Snack Connection een antwoord op de toenemende vraag naar gezonde voeding en convenience. De onderneming positioneert zich als een flexibele partner die met de retailer meedenkt vanuit een focus op toegevoegde waarde. Dit resulteert onder andere in innovatieve verpakkingsmaterialen, tailor-made formats en een gezamenlijk aansturen van het productaanbod.

Vanuit een unieke positie en sterke klantenbasis in Nederland wil Snack Connection de komende jaren doorgroeien in de Europese markt. Dit zal gebeuren door het verder uitbouwen van bestaande klantenrelaties en door het aangaan van nieuwe partnerships in binnen- en buitenland. Gimv's expertise die werd opgebouwd door eerdere investeringen in de voedingssector, vormt hierbij zeker een meerwaarde. 

Perry van Otterloo, Managing Director Snack Connection, over dit partnerschap: "Met de komst van Gimv in onze gelederen hopen wij een nog betere partner te kunnen zijn voor onze klanten en toeleveranciers. Wij vertrouwen erop, hiermede stappen te kunnen zetten op de Europese markt d.m.v. de kennis en het netwerk van Gimv. De notenmarkt kan zich verheugen op een groeiende belangstelling, mede door de gezondheidsaspecten. Daarnaast kunnen wij hierdoor onze verdere plannen versneld in werking zetten."

Arie Hooimeijer, Partner binnen het Connected Consumer-platform van Gimv, vult aan: "Snack Connection is een unieke organisatie in een snelgroeiend en attractief segment. We zijn trots dat Gimv samen met de oprichters van Snack Connection vorm kan geven aan de toekomstige groei van de onderneming. We zullen de jaren ervaring in eerdere partnerships met voedingsbedrijven zoals Vandemoortele en Greenyard benutten om de verdere groei van Snack Connection waar te maken en de relatie met klanten verder te verstevigen."

Door deze transactie komt voornamelijk het aandeel van de huidige grootaandeelhouder, Trophas, in handen van Gimv.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Er worden verder geen financiële details bekend gemaakt.

Over Gimv

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met 37 jaar ervaring in private equity en venture capital. Het bedrijf is genoteerd op Euronext Brussel en beheert ongeveer 1,6 miljard EUR (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in 50 portefeuillebedrijven.

Als marktleider in geselecteerde investeringsplatformen identificeert Gimv ondernemende en innoverende bedrijven met een groot groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. De vier investeringsplatformen zijn: Connected Consumer, Health & Care, Smart Industries en Sustainable Cities. Elk van deze platformen werkt met een bekwaam en toegewijd team in de thuismarkt van Gimv (Benelux, Frankrijk en Duitsland) en kan rekenen op een uitgebreid internationaal netwerk van deskundigen.

Meer informatie over Gimv vindt u op www.gimv.com

Meer informatie

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Frank De Leenheer, Investor Relations & Corporate Communications Manager
T +32 3 290 22 18 – frank.deleenheer@gimv.com

Arie Hooimeijer, Partner in het Connected Consumer team
T +31 70 3 618 625 - arie.hooimeijer@gimv.com