Linking our experience to your strategy
Snack Connection luidt nieuwe groeifase in met Trophas

Dinsdag 8 maart 2016

Snack Connection luidt een nieuwe groeifase in met de komst van Trophas Capital & Management als nieuwe aandeelhouder. Snack Connection is een internationaal opererende onderneming, opgericht in juni 2010, die zich richt op het bewerken, mengen en verpakken van noten, pitten/zaden, gedroogde zuidvruchten, croutons en rijstcrackers. In haar relatief korte bestaan is Snack Connection uitgegroeid tot één van de grootste private label producenten binnen haar branche.

Snack Connection is opgericht door Perry van Otterloo (algemeen directeur) en Rens van Oostrum (financieel directeur). Daarnaast heeft de heer A.A. de Graaf, als minderheidsaandeelhouder, middels het verstrekken van voldoende kapitaal het ontstaan en de eerste groei mede mogelijk gemaakt. Nu is het moment aangebroken om de volgende stap te zetten, en afscheid te nemen van de heer De Graaf als aandeelhouder.


Met twee productielocaties in Giessen en Bergschenhoek is Snack Connection inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare en flexibele speler in de markt, die haar producten onder private label verkoopt aan de grote retail organisaties in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren hebben met name in het teken gestaan van het goed invullen van de klantbehoefte, met uiteraard de focus primair op het leveren van een goed product. Door goed te luisteren naar haar afnemers heeft Snack Connection een passend productassortiment uitgerold bij deze afnemers.

Versterking en continuïteit 

Door uittreding van de heer De Graaf wordt de mogelijkheid geschapen voor een verdere expansie van de onderneming. Hiervoor is Snack Connection op zoek gegaan naar een nieuwe aandeelhouder, die naast middelen ook kennis en ervaring in wil zetten om gezamenlijk de organisatie naar het volgende niveau te tillen. De ideale kandidaat vonden ze uiteindelijk in Trophas (www.trophas.nl ), een Nederlandse kapitaalverstrekker die investeert in ondernemingen in de (food)productie sector en samenwerkt met de directie van die ondernemingen aan groei in omzet en rendement. Het Trophas team beschikt over veel kennis en ervaring in de foodsector, zowel commercieel, operationeel als financieel.
Met haar participatie in het convenience foodbedrijf Conveni (www.conveni.nl) heeft Trophas een bewezen trackrecord in de foodsector. De deelneming sluit naadloos aan op de strategie van Trophas.

De toekomst

Aan het bestaande directie team zal Dick van Eijmeren als commercieel directeur worden toegevoegd. Door zijn jarenlange ervaring in soortgelijke functies verwacht Snack Connection hierdoor verdere stappen te kunnen gaan maken. Binnen Trophas zijn tevens de kennis en expertise aanwezig om het management te begeleiden bij het maken van strategische beslissingen.